keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Hiljaa hyvä tulee

Juu niin hiljaista on ollut blogissa ainakin, syitä on monia, mutta tavoite on pienen pienen askeleen lähempänä ensimmäisen säätökuukauden aikana. 1509€:a oli tämän kuun säästösaldo. Myönnettäköön, että tähän summaan on ympätty muutamat joulumuistamiset ja sivutilillä olleet rippeet. Mutta erittäin hyvä alku tämä on! Lipsunut olen välitavoitteistani, mm. lastenvaatteet ja työpaikkaruokailu on aiheuttanut lipsumista, mutta ehkä suunta kuitenkin on parempi. Lähiaikoina luvassa hiukan yhteenvetoa tammikuulta.

Ruokakaupoissa on tullut katsottua tuotteiden hintoja ihan toisenlaisella silmällä, kuin ennen ja voihan jestas kuinka paljon hinnoissa on eroa esim. markettien omien merkkien ja ns. laatubrändien välillä. Myös kauppakohtaiset erot ovat HUIMAT. Omalla kotiseudullani isoista marketeista edullisin tuntuisi olevan Prisma, mutta Lidl toki pesee ruokaostoksien osalta tämänkin. Ihan huimia eroja voi olla saman tuotteen kohdalla eri kaupoissa, ihmetyttää kuinka se voin olla edes mahdollista!?

Tältä kuulta ehkä suurin ylpeyden aiheeni on erään viikon ruokakulut. 76€ koko viikolta ja neljältä hengeltä, ja ihan syötiin, kalaa, kanaa, lihaa, tuoreita kasviksia ja hedelmiä, että ei mitään varsinaisia "säästöruokia", ja herkkujakin oli ostoksissa mukana. Ennen tuo summa hujahti kauppaan helposti sen kaksi kertaa viikossa. Ja täytyy kyllä sanoa, että heti huomaa, kun ruoka-ja kauppalistan suunnitteluun panostaa hiukan enemmän, niin perheessämme on ruokaa mennyt paljon entistä vähemmän roskikseen, siis hyvä me! :)

3 kommenttia: